Vrijwilligers

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers!! 

Draag je graag bij aan een stukje plezier voor andere mensen?
Zoek je een zinvolle en gezellige invulling voor jouw vrije momenten?
Dan ben je bij De Hoeksteen misschien wel aan het juiste adres!

Als vrijwilliger in De Hoeksteen maak je nieuwe contacten, kun je een netwerk opbouwen, je leert er veel en doet veel mensenkennis op. Je zorgt voor stukje plezier in de beleving van andere mensen. Volwassenen en kinderen gelijk. Je levert een bijdrage aan een stuk sociaal cultureel werk in ons buurthuis/wijkgebouw.
 
Bij De Hoeksteen kun je verschillende soorten vrijwilligerswerk doen. 
 
Barman/barvrouw
Bediening van klanten, aanspreekpunt voor onze gasten en het schenken van diverse dranken.
Je houdt toezicht op onze gasten en zorgt ervoor dat dat alles na de bardienst netjes, opgeruimd en schoon achter wordt gelaten. Je bedient de kassa en maakt deze na je dienst op. En erg belangrijk hierin is het behouden van de sfeer en gezelligheid.
 
Klusteam
De Hoeksteen heeft veel kleine en grote renovaties op het programma staan. Ben je handig in sloopwerk, verbouwingen, elektriciteit, loodgieterswerk, timmerwerken enz. of in kleine of grote reparaties of heb je goeie ideeën over bouwkundige of installatietechnieken, dan zijn wij op zoek naar jou. Door een grote mate van zelfwerkzaamheid in deze groep worden waardevolle ervaringen uitgewisseld, leer je intensief samenwerken, maar je leert ook veel mensen kennen en draagt bij aan een waardevolle accommodatie voor de buurt.

Repair cafe

Elke 1ste en 3de donderdagochtend in de maand is er een repair cafe van 9.30-12.30.u  (niet in de schoolvakanties).  Mensen die handig zijn kunnen zich melden bij repaircafe@dehoeksteeneindhoven.nl

Wat bieden wij?
Je maakt deel uit van een gezellig groeiend team. 
Jaarlijks een etentje.  Als vrijwilliger in Eindhoven kan je voor 5 euro ieder jaar een passe-partout voor het zwembad krijgen. 
Vrijwilligersvergoeding van € 5,- per uur (niet voor re-pair café medewerkers)

Wij streven ernaar dat iedereen binnen onze organisaties zich veilig en gerespecteerd voelt, zowel vrijwilligers als bezoekers. Onze vrijwilligers zijn het visitekaartje van De Hoeksteen en hebben namens het bestuur de verantwoordelijkheid over het wijkgebouw en alles wat daarin gebeurt. Hij/zij handhaaft de gemaakte afspraken en regels. Een vrijwilligers is vriendelijk en spraakzaam naar de klant toe.

Door een grote mate van zelfwerkzaamheid in deze groep worden waardevolle ervaringen uitgewisseld, leer je intensief samenwerken, maar je leert ook veel mensen kennen en draagt bij aan een waardevolle accommodatie voor de buurt. De minimale leeftijd van onze vrijwilligers is 18 jaar. Bent u geïnteresseerd en heb je minstens één dagdeel (ochtend, avond, middag) per week tijd, neem dan contact op met onze voorzitter Dannie Beijk via emailadres danniebeijk@gmail.com of telefonisch 06 22 94 99 68

Scroll naar boven