Clubs

Wie zijn er actief in De Hoeksteen? Klik op het logo of de naam voor de bijbehorende website (indien men die heeft).

Beter Bewegen voor 65-plussers door Peter de Zeeuw

Na eerst het bekende cios-diploma behaald te hebben, behaalde ik akte J in Tilburg. Met deze akte was het mogelijk voor mij om ongeveer 10 jaar lichamelijke opvoeding te geven op verschillende scholen. Daarna gaf ik sportlessen aan personeel van Philips. Hierna werd ik coördinator en ambassadeur 55 plussport van de gemeente Eindhoven. Een zeer succesvol project dankzij de beleidsafdeling en besturen van diverse sportverenigingen. Ook werkte ik parttime voor de welzijnsorganisatie Loket W docent meer bewegen voor ouderen. Binnen mijn sportbedrijf gaf ik o.a. hardlopen, fitness en volleybaltraining en fitgym en yoga. Daarnaast gaf ik cursussen voor de gymbond en de katholieke sportfederatie. Dankzij mijn anatomische en fysiologische kennis en ervaring geef ik nog kwalitatief zeer gevarieerde fitgym en yogalessen. Inhoudelijk bestaat de les uit een warming-up o.a. balans, spierversterkende lenigheids- en coördinatieoefeningen. Door de positieve inbreng van de deelnemers ontstaat er een fijne, leuke sfeer in de les. U krijgt altijd een gratis proefles voor de yoga of de fitgym. S.v.p. even van te voren telefonisch aanmelden op 040-2417291 of 06-38283077. Met vriendelijke beweeggroeten, Peter de Zeeuw.

Biljartvereniging Combi '95

Onze verenging bestaat uit 2 dames en 6 heren, vandaar de naam combi. In 1995 zijn wij van start gegaan in de Hoeksteen en met een kleine tussenpauze is dit altijd ons clublokaal geweest. Wij biljarten op dinsdagavond voor onze clubcompetitie, we beginnen om 20.00 uur. Wij zijn lid van Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB) en spelen voor deze bond mee in teamverband, in de avond en de dag teamcompetitie, met als doel om via het Gewest Zuid Nederland, naar de Landsfinale te kunnen gaan, om daar te strijden voor het Nederlands Kampioenschap. Onze leden kunnen ook deelnemen aan Persoonlijke Kampioenschappen (PK) dat zijn wedstrijden waaraan men persoonlijk deelneemt, die worden per spelsoort en klasse gespeeld, meestal in het weekend, met als doel het Nederlands Kampioenschap. Men is niet verplicht om spelend lid van de KNBB te worden. Maar onze clubavond is de belangrijkste avond voor de leden. Heeft u interesse, u kunt altijd op dinsdagavond eens komen kijken of informatie inwinnen bij: Maria Blom, secretaris van vereniging Combi ’95 via e-mail, blom-ederveen@kpnplanet.nl of telefonisch 040-2438015.

Biljartvereniging Hendrik de Keijzer

We spelen elke maandag- en donderdagmiddag op twee biljarts in de Hoeksteen. Op maandagmiddag wordt een interne competitie afgewerkt, waarbij rekening wordt gehouden met de speelsterkte van elke individuele speler. Op donderdagmiddag wordt er vrij gebiljart. Loop voor nadere informatie gerust een keer binnen op een van de speelmiddagen.

Biljartvereniging Maandagavond

We spelen elke maandagavond op twee biljarts in de Hoeksteen. Er wordt dan een interne competitie afgewerkt, waarbij rekening wordt gehouden met de speelsterkte van elke individuele speler. Loop voor nadere informatie gerust een keer op maandagavond binnen.

Born-Art School voor realistische & impressionistische schilderkunst

Sinds 2005 geef ik kunstschilderlessen bij de hoeksteen. Ik onderzocht indertijd de mogelijkheid voor een academie, om in Eindhoven te starten met het geven van les in realistisch en impressionistisch schilderen. Wat mij toen bijzonder aansprak was de gastvrijheid. Een buurthuis waar mensen elkaar konden ontmoeten. Een plek waar mensen zich thuis voelen. Zich creatief kunnen ontwikkelen. Ik had mijn locatie gevonden want ook ik voelde me hier bij thuis Inmiddels geef ik op een aantal locaties in Brabant les. Zelf schilder ik al mijn vanaf mijn tiende jaar, volgde lessen bij diverse kunstenaars en was kind aan huis bij de Haagse oud verffabrikant Johan Sthaelecker. Ik bestudeerde oude meesters, onderzocht technieken, en materialen. Maakte verf, vernissen en mediums. Werkte voor diverse galerieën in het gehele land. En won diverse prijzen. Ik wil d.m.v. mijn school het traditionele schildersambacht uitdragen, aan iedereen die graag realistisch of impressionistisch wil leren schilderen. De lessen bestaan uit een theoretisch en praktisch deel. Heb je dit altijd al willen leren schilderen of ben je er al mee bezig en heb je behoefte om je hier verder in te ontwikkelen neem dan contact op. Via de website www.petervandenborne.nl en wie weet ontmoeten we elkaar in de hoeksteen. Met vriendelijke groet, Peter van den Borne.

Bridgeclub Prinsejagt 

BC Prinsejagt is opgericht in 1969 en heeft thans nog 59 leden. Bridgeclub Prinsejagt heeft plaats voor nieuwe leden. Na Corona is het aantal leden fors teruggelopen. Opgeven als lid kan via onze website. Wij spelen op donderdagavond. Aanvang 19.45 uur tot 23.00 uur in buurthuis De Hoeksteen (Woensel), Gerretsonlaan 1A. Momenteel spelen we in 2 lijnen. Bij (forse) groei van het aantal leden, kan een derde lijn worden ingezet. Belangstellenden kunnen een aantal avonden op proef komen spelen, liefst met partner. Meer info gewenst? Neem contact op met Gregor Janssen: g.janssen108@upcmail.nl, telefoon 0629155761.

Cactusvereniging Succulenta afdeling Eindhoven

Al sinds 1919 de Nederlandse vereniging van liefhebbers van cactussen en andere vetplanten. Wij komen elke 2e maandag van de maand bij elkaar vanaf 19.30 u. Wij delen dan onze ervaringen met het kweken van deze planten thuis. Ook wat wij en anderen uit het land op vakantie, op groeiplaatsen in de natuur, bij kwekerijen, beurzen en botanische tuinen, in binnen- en buitenland hebben kunnen vinden en fotograferen. We zijn ook bezig met zaaien, stekken, enten, verzorgen en ruilen van planten. Het zijn open avonden en iedere belangstellende, met een kasje of met een vensterbank, is welkom. Bellen met 040 2230101 of 06 49732431.

Eindhovense Filatelisten Vereniging

De Eindhovense Filatelisten Vereniging is een van de grotere postzegelverenigingen in Brabant. Elke eerste maandagavond van de maand, uitgezonderd augustus, houden wij een ledenbijeenkomst in de Hoeksteen. Op deze avonden is er een veiling bestaande uit zestig kavels met betere items en een zogenaamde na-veiling waarvoor elk lid bij aanvang van de ledenbijeenkomst maximaal twee kavels kan inbrengen. De zaal is open vanaf 19:00. Op de ledenbijeenkomsten zijn ook altijd een aantal (semi-)handelaren aanwezig met een uitgebreid aanbod en de avond wordt afgesloten met een verloting waarvoor elk aanwezig lid ter plaatse een lot ontvangt. Naast dit georganiseerde deel zijn de ledenbijeenkomsten de gelegenheid waarop leden onderling postwaarden ruilen, kennis delen, nieuwtjes uitwisselen of gewoon met postzegels bezig zijn. Elke derde dinsdag van de maand van 14:00 tot 16:00, uitgezonderd juli en augustus, wordt in de kleine zaal van de Hoeksteen een ruilmiddag gehouden. Dit is bij uitstek de gelegenheid waarbij leden uitgebreid in elkaars stockboeken met dubbele zegels kunnen rondkijken. De ruilmiddagen zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Wilt u een keer kennismaken en rondkijken op een ledenbijeenkomst of ruilmiddag dan bent u van harte welkom. Meer informatie op onze website www.e-f-v.nl.

Bar ruimte

Inloopochtend

Iedere donderdagmorgen van 09.00 uur tot 12.00 uur. Een ochtend, waar de wijkbewoners van Prinsejagt en Driehoeksbos elkaar kunnen ontmoeten, in een gezellige sfeer. Dit onder het genot van een kopje koffie of thee en een praatje. Loop eens een keer binnen en sluit u aan bij de andere wijkbewoners. U bent van harte welkom.

Internationale Dans Eindhoven IDE

De vereniging Internationale Dans Eindhoven, IDE, organiseert cursussen, dansworkshops en vrije dansinstuiven voor internationale dans uit de hele wereld: dansen uit o.a. Balkanlanden zoals Roemenië, Bulgarije en Griekenland , uit Ierland en Engeland, Amerika, Israël en Rusland, en natuurlijk uit Nederland! We dansen op woensdagavond en donderdagmorgen. U bent van harte welkom om een keer te komen kijken of, beter nog, meedoen. Voor meer informatie zie onze website.

Kindercircus Simsalabim

Hooggeëerd publiek! Wij zijn kindercircus SimSalaBim, een klein kindercircus dat al sinds 1966 bestaat. Al zolang als de Hoeksteen bestaat, trainen wij daar op dinsdagavond, van 18.15-19.45. Onze artiesten zijn allemaal in de leeftijd van 7 tot en met 16 jaar. Wij verzorgen: circus-voorstellingen (voor u op maat gemaakt), workshops (in combinatie met een voorstelling). Voor meer informatie over ons circus; kijk op www.kindercircussimsalabim.nl. Wil je meer weten over hoe je ons kan boeken, of hoe je artiest kan worden, neem dan contact op: info@kindercircussimsalabim.nl of bel 0640838345.

Popkoor & band Sway

Sway is een Eindhovens popkoor met een aantal zeer talentvolle zangers- en zangeressen. Het koor wordt begeleid door een volwaardige “eigen” band , onder leiding van onze muzikale leider Gerard de Graaf. Naast optredens met onze band schromen we er ook niet voor om ‘unplugged’, met alleen piano en eventueel een ritmebox, een sfeervol en mooi optreden te verzorgen. Door de met kwaliteit en enthousiasme gezongen nummers kan Sway het publiek heerlijk laten swingen op muziek die iedereen zeer bekend in de oren zal klinken. Bekend en toch anders, want met een ongekende creativiteit geeft Gerard een prachtige en geheel eigen sound aan bekende top-2000 nummers. Zijn eigen (-wijze) arrangementen zijn een lust voor het oor: “zoals Sway ze zingt, zingt Sway ze alleen”. Heb je altijd al in een koor willen zingen? Of wil je eens kennismaken met Sway? Kom dan een keer kijken en luisteren bij één van onze repetities. Wij repeteren elke maandagavond van 20.00 tot 22.30 met uitzondering van de schoolvakanties. Wil je zeker weten dat we er zijn? Neem dan vooraf contact op via zingen@popkoor-sway.nl.

SeniorenBelang Woensel

SeniorenBelang Woensel is een actieve vereniging voor mensen vanaf 50 jaar. Wij zijn een onderdeel van KBO Kring Eindhoven/KBO Brabant. We ontmoeten elkaar, doen samen aan ontspanning en sport en nemen deel aan culturele activiteiten. De activiteiten worden vooral mogelijk gemaakt door de vrijwillige inzet van een groep actieve leden. Het lidmaatschap van een afdeling betekent tegelijkertijd het lidmaatschap van KBO-Brabant. Hiervoor ontvangt u een ledenpas. Het grote ledenaantal maakt KBO-Brabant tot een serieuze gesprekspartner, zowel voor de landelijke, provinciale en gemeentelijke overheden. Het stelt ons in staat de belangen van senioren op die niveaus te behartigen. Kijk ook eens op website: www.seniorenbelangwoensel.nl. Voor inlichtingen over onze vereniging kunt u bellen of mailen naar: Secretariaat SBW, tel: 040-2449576, e-mail: secretariaat.sbw@gmail.com.

Wijkvereniging Prinsejagt - Driehoeksbos

Al tientallen jaren is deze vereniging bezig om de belangen te behartigen van de bewoners in Prinsejagt - Driehoeksbos. Het bevorderen van de leefbaarheid is hierbij hoofdzaak. Doel van de vereniging is verder: Het leveren van diensten aan de bewoners. Het verstekken van inlichtingen en adviezen aan de bewoners. Samenwerking met bedrijven die diensten leveren aan de bewoners. Het onderhouden en uitbreiden van contacten met de Gemeente. Het bevorderen van het samenzijn in de wijken. Dit kan in verschillende vormen gedaan worden. Denk hierbij aan een activiteiten die voor eenieder toegankelijk is. Om dit te verwezenlijken is er naast het dagelijks bestuur een wijkteam dat probeert om in de wijk diverse activiteiten te ontplooien. Zo is het de bedoeling om jaarlijks een wijkdag /wijkfeest te organiseren in en rond het wijkgebouw ‘’DE HOEKSTEEN”. Naast deze activiteiten wordt er een mogelijkheid geboden om zelf als bewoner iets te ondernemen. Heeft u leuke ideeën of u wilt een activiteit starten, dan kunt u altijd contact opnemen met een van de bestuursleden van de wijkvereniging. Tevens is men volop bezig om huis aan huis de behoeftes en wensen van de bewoners in kaart te brengen. Hierin speelt Samen Buren ook een rol in. Wij hopen dat er iets uit komt en de buurten tot bloei kunnen komen samen met de bewoners. Voor volwassenen en jeugd worden er nu al een paar activiteiten georganiseerd. Voor de jeugd zijn er in de Hoeksteen één keer in de maand Discoavonden en voor alle wijkbewoners zijn er Bingoavonden waar u zich voor op kan geven bij het wijkteam via het mailadres: wijkactiviteiten@hotmail.com.

Wijkvereniging Prinsejagt 3

Als bestuur van de wijkvereniging van Prinsejagt 3 maken wij soms gebruik van de Hoeksteen. Een enkele keer om er een bestuursvergadering te houden; soms (1x per jaar) voor de nieuwjaarsreceptie van de wijkvereniging, voor de wijkbewoners van onze wijk.

Woensel Lichttoren Combinatie Schaakvereniging WLC

Schaakvereniging WLC (Woensel Lichttoren Combinatie) heeft haar clubavond op dinsdag. Vanaf 18.30 uur krijgt de jeugd schaaklessen op alle niveaus. met examens en diploma's. Ook wordt er competitie gespeeld. In het programma is er ook ruimte voor gezellige en leuke, aan schaak gerelateerde, spelletjes, zoals o.a. stratego-schaak; voetbal-schaak; risk-schaak. Om 20.00 uur komen de senioren. Er wordt in diverse groepen geschaakt met kans op promotie/degradatie op alle niveaus. Iedereen speelt tegen schakers van vergelijkbaar niveau, of het nu beginnende (huis-)schakers betreft of zeer sterke clubschakers. Het karakter is dan ook een gezellige, maar wel competitieve schaakvereniging. WLC neemt met een aantal teams deel aan externe competities van de KNSB en NBSB. Die worden gespeeld op zaterdagen en op de clubavond van de thuisspelende vereniging.

Scroll naar boven